Sanofi heeft een lange staat van dienst op het gebied van R&D oncologie, met name in chemotherapie en multi-targeted therapie. Het oncologie R & D portfolio bevat een reeks innovatieve van behandelingen.

Samenwerkingpartners

Door samenwerking met private en particuliere partners richt Sanofi zich op nieuwe therapeutische benaderingen zoals immuno-oncologie. Voorbeelden van deze samenwerking zijn:

Internationale klinische studies

Sanofi beperkt zich niet tot het doen van onderzoek naar nieuwe therapieën om kanker te genezen of te voorkomen (vaccins). Speciale aandacht gaat ook uit naar onderzoek om bijwerkingen te beperken en/of draaglijk te maken.

Informatie over de oncologische studies van Sanofi wereldwijd is te vinden via Clinicaltrials.gov.

Het is niet vanzelfsprekend dat studies in Nederland plaatsvinden. Sanofi heeft meer dan 100 vestigingen op vijf continenten. Op het hoofdkantoor van Sanofi in Parijs wordt bepaald welke landen de beste onderzoeksmogelijkheden hebben. Aan welke landen het onderzoek wordt toegewezen.

Sanofi voert in Nederland relatief een groot aantal studies uit. Klik hier voor een overzicht van de oncologische studies in Nederland. De onderzoeken spitsen zich nu toe op Relapsed Refractory Multiple Myeloma (Ziekte van Kahler), Advanced Cutaneous squamous cell carcinoma (CSCC, huidkanker), Acute Lymphoblastische Leukemie en solide tumoren. Ook wordt er veel aandacht besteed aan onderzoek om bijwerkingen van bestaande behandelingen te beperken of draaglijk te maken.

R&D portfolio

Het R&D portfolio voor vaccins en geneesmiddelen voor menselijk gebruik bestond in juli 2019 uit 83 projecten, waarvan 34 nieuwe farmaceutische moleculen (NME’s) en vaccins. 35 projecten in fase 3 of in de laatste fase van onderzoek of registratie.

Meer dan 50% van alle R&D projecten wordt uitgevoerd in partnership.

Zo’n 45% van alle proefpersonen komt uit de Europese Unie.

Bron: website sanofi.com

Deelnemen als onderzoeksarts

De onderzoekers die meewerken aan geneesmiddelenonderzoek van Sanofi werken volgens de ICH-GCP-richtsnoeren en de eisen die voortvloeien uit de Wet Medisch Wetenschappelijk Onderzoek met mensen (WMO). Voor deelname als onderzoeksarts is ervaring met het doen van onderzoek gewenst; een ICH-GCP training bij een door Sanofi erkend instituut of een training van Sanofi, is verplicht.

Wij nodigen u uit om contact met ons op te nemen.

R&D sites in de EU

In 2018 had Sanofi 20 R&D sites voor het ontdekken en ontwikkelen humane geneesmiddelen, waarvan acht in de Europese Unie: zes in Frankrijk, één in Duitsland en één in Nederland (Lelystad). Bron: Sanofi Annual Review 2018.

Van de meer dan 100.000 medewerkers van Sanofi wereldwijd werkt 15% aan het onderzoek en de ontwikkeling van humane geneesmiddelen en vaccins.

Sanofi heeft eigen Clinical Study Units in meer dan 40 landen, waaronder één in Nederland (Gouda).

Investeringen in R&D

R&D is van groot belang voor Sanofi. De R&D investeringen blijven onverminderd hoog. In 2018 werd € 5.9 miljard geïnvesteerd in R&D, zo’n 17,1 % van de verkoop in 2018. Bron: Sanofi Annual Review 2018. 

De investeringen in R&D nemen elk jaar toe. In 2020 wil Sanofi wereldwijd 6 miljard euro uitgeven aan Onderzoek en Ontwikkeling.