Op zaterdag 30 september 2017 organiseert de Maag Lever Darm Stichting de zevende editie van de Zuiderzee Klassieker om geld op te halen voor onderzoek naar spijsverteringsziekten.

Almere is het start- en finishpunt. Deelnemers kunnen drie afstanden fietsen: 60, 120 of 180 kilometer. In 2016 fietsten 1185 sportievelingen een bedrag van bijna EUR 250.000 bij elkaar. Daarmee maakten ze meer onderzoek naar darmkanker mogelijk.

Doel Zuiderzee Klassieker

Ook dit jaar wil de Maag Lever Darm Stichting met de Zuiderzee Klassieker geld inzamelen voor onderzoek naar spijsverteringsziekten. De Maag Lever Darm Stichting is de drijvende kracht in het realiseren van een gezonde buik voor iedereen. Nederland telt ruim 2 miljoen buikpatiënten! En alleen darmkanker eist al 14 levens per dag. (Bron: MLDS)

Onderzoek darmkanker

Met de opbrengst van de Zuiderzee Klassieker helpt de Maag Lever Darm Stichting buikpatiënten verder, door met dit geld méér wetenschappelijk onderzoek mogelijk te maken. Zoals het onderzoeksproject van Dr. Gerrit Meijer naar de vroege opsporing van darmkanker. Samen met zijn onderzoeksteam wil hij het bevolkingsonderzoek naar darmkanker nóg nauwkeuriger maken, door een betere darmkankertest te ontwikkelen. Met als doel: het aantal sterfgevallen door darmkanker verlagen.

Deelname team MDL specialisten

Elk jaar fietsen er meer MDL specialisten mee met de Zuiderzee Klassieker. Speciaal voor hen organiseert de Maag Lever Darm Stichting de ziekenhuiscompetitie. Zij kunnen zich inschrijven als team specialisten. Het team met het beste resultaat op de combinatie van snelheid, teamgrootte en opbrengst gaat er met de speciale Zuiderzee Trofee vandoor.

Deelname

Deelnemers aan de Zuiderzee Klassieker betalen inschrijfgeld. Om daarbovenop nog meer inkomsten te genereren, vraagt de MLDS de deelnemers hun kilometers te laten sponsoren door een sponsorbijdrage te vragen aan vrienden, familie, collega’s, bedrijven, lotgenoten enzovoorts. Het inschrijfgeld en de sponsorgelden dragen bij aan onderzoek naar spijsverteringsziekten als darmkanker.

Voor aanmelden klik hier.

Meer informatie