De Zonnetjesweek is een themaweek bij kinderopvangorganisaties. Van 30 mei tot 3 juni 2022 leren kinderen van 0-4 jaar op een speelse en positieve manier over de zon en bescherming tegen uv-straling. Er is een digitaal lespakket beschikbaar dat bestaat uit verschillende materialen gericht op medewerkers, ouders en kinderen.

Aanmelden

Kinderopvangorganisaties kunnen zich aanmelden via de site van het Huidfonds

Goede zonbescherming is belangrijk. Elke keer dat een kind verbrandt in de zon vergroot het risico op huidkanker op latere leeftijd. Daarom organiseert het Huidfonds de Zonnetjesweek voor de kinderopvang. Met als doel: jonge kinderen en ouders op een speelse wijze informeren over het belang van zonbescherming. En op langere termijn: de enorme groei aan huidkankerpatiënten stoppen.

Steeds meer huidkanker

Huidkanker is de snelste stijger van alle kankers. En het zijn niet alleen maar mensen op latere leeftijd die dit krijgen. Ook bij de jongere generaties, vooral bij vrouwen, blijkt het risico steeds toe te nemen. De sterke toename komt waarschijnlijk vooral door onverstandig UV-blootstellingsgedrag.

Meer informatie