Teams van het AMC, VUmc en MUMC staan op zaterdag 26 september aan de start van de Zuiderzee Klassieker. De Zuiderzee Klassieker is een initiatief van de Maag Lever Darm Stichting om zoveel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen darmkanker. De fietstocht wordt dit jaar voor de vijfde keer gereden en vindt plaats rondom de vroegere Zuiderzee.

AMC, VUmc & MUMC strijden mee

Het is niet de eerste keer dat het AMC en VUmc meefietsen aan de Zuiderzee Klassieker. Afgelopen jaar haalde het gezamenlijke AMC-VUmc team het hoogste bedrag op tijdens de Zuiderzee Klassieker met € 16.142,-. Om dat succes dit jaar te overtreffen werken de ziekenhuizen samen om een nog groter team op de been te brengen. Dit jaar staat ook een team van het MUMC uit Maastricht aan de start.

Doel van de tocht

De Zuiderzee Klassieker is een initiatief van de Maag Lever Darm Stichting. De opbrengst komt ten goede aan onderzoek naar darmkanker. Jaarlijks krijgen 15.000 mensen de diagnose darmkanker en overlijden dagelijks 13 mensen aan deze ziekte. De Maag Lever Darm Stichting wil concrete stappen zetten op het gebied van erfelijkheid, vroege opsporing en gepersonaliseerde behandeling van darmkanker.

5e Zuiderzee Klassieker ‘No guts, no glory’!

De Zuiderzee Klassieker vindt plaats rondom de vroegere Zuiderzee. Start- en finish is in Almere.

  • Neem deel op 1 van de 5 afstanden: 35 km, 65 km, 120 km, 180 km of de tandem tocht (35 km. Tandems worden geregeld).
  • Fiets individueel mee of in een (zelf samengesteld) team.
  • Kies voor het toevoegen van een extra challenge. Met deze eigen gekozen challenge maak je jouw deelname nog uitdagender!
  • Schrijf je nú in via www.zuiderzeeklassieker.nl.

Meer informatie