Witte Boek IV en Medisch Specialisten 2012: ‘Bent u zover?’

1 september 2011

1 september 2011

De Orde van Medisch Specialisten geeft in een nieuwe uitgave van het Witte Boek, deel IV een gedetailleerd en zeer praktisch overzicht van de veranderingen per
1 januari 2012.

In het Witte Boek zijn op niveau van de medisch specialist, de maatschap en de medische staf, instrumenten en mogelijkheden beschreven met betrekking tot de te maken keuzes, zoals:

  • de inrichting en rechtsvorm van het lokaal collectief,
  • de afspraken binnen het collectief en met de raad van bestuur en
  • het verdeelmodel.

De veranderingen per 2012 zijn nog niet op alle punten uitgewerkt. In de tweede helft van 2011 zal de inhoud zich nog verder ontwikkelen. De Orde zorgt ervoor dat de digitale versie up to date blijft.

Symposium Medisch Specialist 2012: ‘Bent u zover?’

In de Rode Hoed in Amsterdam wordt woensdag 5 oktober 2011 het actualiteitensymposium ‘Medisch Specialist 2012‘ gehouden. In de ochtend zullen de belangrijke actuele items van de medische specialistische zorg worden gepresenteerd en toegelicht door de meest toonaangevende Nederlandse beleidsmakers zelf: de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Zorgverzekeraars Nederland, de Inspectie voor de Gezondheidszorg, de NVZ vereniging van ziekenhuizen en de Nederlandse Zorgautoriteit.

Tijdens de Middagthema: Bent U zover?, worden onder meer de inrichting van de specialisten collectieven en de relatie met de Raad van Bestuur besproken. Samen met de raden van bestuur en de voorzitters Medische Staf van drie ziekenhuizen (Isalaklinieken Zwolle, Maasstad ziekenhuis Rotterdam en Zaans Medisch Centrum Zaandam) wordt gedebatteerd over de gevolgen van het akkoord en de aanpak die zij hebben gekozen.

Meer informatie


NL.CAB.11.08.01.
Ontvang ook onze nieuwsbrief
Praat mee