Ieder jaar staan we op Wereldkankerdag (4 februari) stil bij de impact van kanker. Deze dag is wereldwijd uitgeroepen om het bewustzijn rond kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen. Maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker – én voor hun naasten of nabestaanden – te onderstrepen.

Thema 2019: late gevolgen

In 2019 staan de zogenoemde ‘late gevolgen’ van kanker centraal. Voor veel mensen die kanker hebben gehad, wordt het leven nooit meer zoals het was. Zij worden in hun dagelijkse leven belemmerd door vermoeidheid, angst voor terugkeer van kanker, verminderde concentratie of relationele problemen.

Ook in Nederland

In Nederland spannen vele organisaties zich in om mensen met kanker en hun naasten de zorg, begeleiding en ondersteuning te bieden waaraan zij behoefte hebben. Rond Wereldkankerdag brengen zij dit aanbod gezamenlijk onder de aandacht.

Evenementen

Meer dan 140 organisaties hebben lokale initiatieven opgezetIn het hele land worden op 4 februari verschillende evenementen gehouden ter gelegenheid van Wereldkankerdag. Op de site Wereldkankerdag.nl staat een overzicht van de verschillende evenementen.

Kankeronderzoek bij Sanofi

Sanofi heeft een lange staat van dienst op het gebied van R&D oncologie, met name in chemotherapie en targeted therapy. Het oncologie R & D portfolio bevat een reeks innovatieve van behandelingen, bijvoorbeeld op het gebied van prostaatkanker, Multipel myeloom en plaveiselcelcarcinoom van de huid.

Klik hier voor een Sanofi video met uitleg over het ontstaan van kanker.

Meer informatie