Ieder jaar wordt tijdens Wereldkankerdag (4 februari) stilgestaan bij de impact van kanker. Deze dag is aangewezen om wereldwijd het bewustzijn rondom kanker te vergroten. En om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen en het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker te onderstrepen. Het thema dit jaar is ‘Kanker zet je wereld op z’n kop. Wat heb jij nodig?’ Oncologie is een van de onderzoeksgebieden van Sanofi.

Kankeronderzoek bij Sanofi

Sanofi heeft een lange staat van dienst op het gebied van R&D oncologie, met name in chemotherapie en targeted therapy. Het oncologie R & D portfolio bevat een reeks innovatieve van behandelingen, bijvoorbeeld op het gebied van prostaatkanker, Multipel myeloom en plaveiselcelcarcinoom van de huid.

Klik hier voor een Sanofi video met uitleg over het ontstaan van kanker.

Samenwerkingpartners R&D Sanofi

Door samenwerking met private en particuliere partners richt Sanofi zich op nieuwe therapeutische benaderingen zoals immuno-oncologie. Voorbeelden van deze samenwerking zijn:

Sanofi beperkt zich niet tot het doen van onderzoek naar nieuwe therapieën om kanker te genezen of te voorkomen (vaccins). Speciale aandacht gaat ook uit naar onderzoek om bijwerkingen te beperken en/of draaglijk te maken. Informatie over oncologische studies van Sanofi wereldwijd is te vinden via Clinicaltrials.gov.

Diverse activiteiten op 4 februari

Op Wereldkankerdag organiseren diverse organisaties en instellingen evenementen. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op de website www.wereldkankerdag.nl.

KWF organiseert die dag een online live-programma Vraag Vandaag gepresenteerd door Lieke van Lexmond. Een chatteam van experts zit klaar om vragen van kijkers live te beantwoorden. Het programma is te zien op 4 februari van 15:00-15:45 uur op de website van KWF: kwf.nl/wereldkankerdag.

Meer informatie