Op maandag 9 maart 2020 lanceert het Patiëntenplatform Zeldzame Kankers de eerste Week van de Zeldzame Kankers. Het platform vraagt in deze week om meer aandacht voor mensen met een zeldzame vorm van kanker.

De Week van de Zeldzame Kankers zal jaarlijks plaats vinden in de tweede week van maart. Met deze week wil het Patiëntenplatform Zeldzame Kankers, dat vorig jaar is opgericht, meer aandacht vragen voor mensen met een zeldzame kanker, maar ook laten zien wat het platform voor hen kan doen.

Zo kunnen patiënten op het platform betrouwbare informatie vinden over hun kankersoort, in contact komen met lotgenoten en komt het platform op voor hun belangen.

Video met ervaringen patiënten

De week wordt afgetrapt met een video, waarin vier patiënten de hoofdrol spelen. Met deze video wil het Patiëntenplatform Zeldzame Kankers laten zien hoe eenzaam het kan zijn om een zeldzame kanker te hebben, en hoe het platform patiënten en naasten hierin kan ondersteunen. Daarnaast deelt elke dag een patiënt zijn of haar ervaringsverhaal.

Meer informatie