UMC St Radboud lanceert 50 online communities

25 april 2012 – Het UMC St Radboud lanceert binnenkort vijftig online communities waarin patiënten, zorgverleners en mantelzorgers elkaar rondom een bepaald ziektebeeld treffen. Zestien van deze communities zijn gerelateerd aan oncologische zorg.De online communities staan open voor iedereen die betrokken is bij een bepaalde ziekte of aandoening, ook voor patiënten buiten het UMC St Radboud. In de community kunnen patiënten, naasten, mantelzorgers en zorgverleners ervaringen uitwisselen en kennis delen.

Patiënt als partner

Projectleider prof. dr. Jan Kremer: “Wij zijn ervan overtuigd, dat de patiënt steeds meer de regie wil voeren over zijn of haar behandeling en daar samen met de zorgverleners aan wil werken. Dat is een logische ontwikkeling, het gaat immers over zijn of haar leven en gezondheid. Onder het motto ’de patiënt als partner’ werken we in het Radboud aan diverse voorzieningen die dit mogelijk maken. Het openstellen van het medisch dossier en de online communities stellen patiënten in staat om samen met zorgverleners nog beter te werken aan een optimale behandeling van hun ziekte.”

Het UMC St Radboud biedt via Mijnzorgnet.nl al een community oncologische urologie, blaaskanker en prostaatkanker aan. Dit is een beveiligde open online ontmoetingsplaats voor patiënten en zorgverleners.

Meer informatie:
Community Oncologische urologie, blaaskanker en prostaatkanker.

Bron: UMC st Radboud

Ontvang ook onze nieuwsbrief
Praat mee