Sanofi vindt het belangrijk om haar kennis te delen met zorgverleners en patiëntenorganisaties, om zo de kwaliteit van zorg te verbeteren. De financiële ondersteuning maakt Sanofi al vele jaren inzichtelijk.

Voor het vierde achtereenvolgende jaar is het Transparantieregister Zorg geopend voor het publiek, aangevuld met informatie over 2015. Het register geeft inzicht in de financiële relaties tussen een zorgverlener of -instelling en farmaceutische bedrijven die in contracten zijn vastgelegd, zoals dienstverlening en sponsoring.

Dit jaar is voor het eerst ook de financiële ondersteuning aan patiëntenorganisaties opgenomen in het register. Sanofi werkt samen met patiëntenorganisaties in vele landen, waaronder Nederland en heeft partnerships met internationale verenigingen die actief zijn in 160 landen.

Inzicht in ondersteuning

Het Transparantieregister Zorg kent 8 categorieën. In 2015 zijn 2 categorieën toegevoegd: dienstverlening onkosten en vergoeding gastvrijheid. Daarnaast is categorie 21 sponsoring samenkomst dit jaar uitgebreid. De financiële ondersteuning van patiëntenorganisaties wordt nu (ook) transparant gemaakt in deze categorie.

Namens Sanofi is € 1.304.738 in het Transparantieregister Zorg geregistreerd. Klik hier voor een gedetailleerd overzicht.

Meer informatie