Reinier de Graaf heeft onlangs een topklinische erkenning gekregen van de Samenwerkende Topklinische Opleidingsziekenhuizen (STZ) voor de zorg voor patiënten met chronische leukemie.

De erkenning van de STZ gaat niet alleen om de kwalitatief hoogstaande zorg voor patiënten met chronische leukemie, maar ook om de aandacht voor wetenschappelijk onderzoek en innovatie op dit gebied.

Kunstmatige intelligentie

Ward Posthuma, hematoloog-oncoloog bij Reinier de Graaf is medeauteur van nationale richtlijnen voor de behandeling van chronische myeloide leukemie en chronische lymfatische leukemie. Ook neemt hij deel aan nationale en internationale studies waarbij nieuwe medicatie voor de behandeling van chronische leukemie wordt ingezet. Daarnaast is Posthuma betrokken bij het inzetten van kunstmatige intelligentie als beslisondersteuning bij de behandeling van chronische leukemie.

Topklinisch zorgregister STZ

In het topklinisch zorgregister van de STZ staan alle centra in Nederland die een topklinische erkenning hebben. Patiënten kunnen dit zorgregister online raadplegen, zodat zij duidelijker weten waar ze terecht kunnen voor hooggespecialiseerde en complexe zorg.

Meer informatie