Thuisarts.nl is uitgebreid met negenentwintig medisch-specialistische aandoeningen die in het ziekenhuis worden behandeld, waaronder diverse behandelingen van kanker, zo meldt het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG).

Het NHG werkt met de Federatie Medisch Specialisten en Patiëntenfederatie Nederland samen om steeds meer medisch-specialistische informatie op Thuisarts.nl te krijgen. Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport, steunt dit initiatief van harte: “Ik ben blij dat Thuisarts er nu ook is voor de ziekenhuiszorg. Met goede informatie. Begrijpelijk en onafhankelijk. Zodat je beter voorbereid bij je specialist komt.”

Basis zijn richtlijnen

De informatie op Thuisarts.nl is gebaseerd op de bestaande wetenschappelijke richtlijnen voor huisartsen en medisch specialisten. Patiëntenverenigingen en wetenschappelijke verenigingen maken hier samen begrijpelijke teksten van voor het brede publiek.

Garantie betrouwbare informatie

De uitbreiding van Thuisarts.nl bevordert het samen beslissen in de spreekkamer, vindt Marcel Daniëls, voorzitter van de Federatie Medisch Specialisten: “Een goed geïnformeerde patiënt helpt het gesprek tussen arts en patiënt in de spreekkamer. Met als resultaat: een meer tevreden patiënt. Niet alleen patiënten, maar ook artsen willen de garantie dat de informatie op internet betrouwbaar is.”

Thuisarts.nl over prostaat- en borstkanker

De informatie over de negenentwintig aandoeningen die nu op Thuisarts.nl staan, gaat onder meer over nierschade, hartinfarct en verschillende vormen van kanker, zoals:

2 miljoen bezoekers per maand

Thuisarts.nl wordt maandelijks 2 miljoen keer bezocht door mensen met vragen over hun gezondheid. Daarmee is het de grootste onafhankelijke publiekswebsite voor gezondheidsinformatie in Nederland.  Rob Dijkstra, bestuursvoorzitter van het NHG: “Vrijwel alle huisartsen gebruiken Thuisarts.nl tijdens hun consult of verwijzen hun patiënten ernaar. Met deze uitbreiding op Thuisarts.nl kan de patiënt ook voor en na een ziekenhuisverwijzing terecht op deze website. Dat is handig voor zowel de huisarts als de patiënt, want we spreken de patiënt vaak ook tijdens de behandeling door de specialist.”

Meer informatie