Telenursing: mooie voorbeelden in beeld

10 maart 2012 – Steeds meer verpleegkundigen en verzorgenden maken in hun werk gebruik van eHealth. V&VN publiceert samen met de Nederlandse Vereniging voor eHealth (NVEH) praktijkvoorbeelden van verpleegkundigen en verzorgenden die werken met telenursing.

V&VN bouwt samen met de NVEH voort op een vergelijkbaar initatief voor artsen dat de NVEH een aantal jaren geleden startte met artsenfederatie KNMG. De NVEH stimuleert al meer dan 7 jaar de inzet van eHealth in de zorg. EHealth kan naar verwachting de kwaliteit van zorg en welzijn verhogen en zorgt voor empowerment van patienten en zorgverleners. Het gaat om het ondersteunen van gezondheid en zorg met inzet van ICT en internet, een brede definitie. Gebleken is dat de implementatie niet vanzelf gaat, hoewel er hoge verwachtingen bestaan.

Inspiratie voor vakgenoten

V&VN Verpleegkundigen en Zorginformatica (VZI) heeft in 2011 het netwerk Telenursing opgericht. Verpleegkundigen ontmoeten elkaar in dit netwerk, dat zich focust op de mogelijkheden van ‘nieuwe verbindingen’ binnen het zorgproces. Ulco de Boer, voorzitter van V&VN VZI: “Het zichtbaar maken van deze nieuwe vormen van zorg is een hulpmiddel voor implementatie in de verpleegkundige zorg. We hopen dat veel vakgenoten hierdoor geïnspireerd raken en hun eigen voorbeelden aandragen.”

Meer informatie over eHealth en social media

Bron: Medicalfacts, 10 maart 2012

Ontvang ook onze nieuwsbrief
Praat mee