Uroloog in opleiding in het Erasmus MC, Dr. Tahlita C. M. Zuiverloon, won op 23 maart 2016 op overtuigende wijze de EAU Review 2016 met haar presentatie over Blaascarcinoom. Sanofi organiseerde dit jaar samen met Benecke voor de 19e keer de EAU Review.

Jaarlijkse EAU Review

Het Annual Congress of the European Association of Urology (EAU) is het belangrijkste Europese urologie congres van het jaar met zo’n 15.000 bezoekers. Sanofi is 19 jaar geleden in nauwe samenwerking met de opleidingsziekenhuizen in Nederland begonnen met een project om jonge urologen te leren hoe zij highlights vanuit zo’n congres adequaat kunnen destilleren en effectief kunnen presenteren aan de urologische gemeenschap in Nederland.

Presentatietechnieken

Elk jaar selecteren de opleiders van de acht opleidingsziekenhuizen in Nederland veelbelovende urologen in het laatste jaar van hun opleiding om naar het EAU congres te gaan. Sanofi ondersteunt deze kandidaten met trainingen voor presentatietechnieken en begeleidt hen tijdens het congres. In de afgelopen 19 jaar zijn ondertussen bijna 160 urologen in Nederland door Sanofi begeleid.

Presentatiecompetitie

Op 23 maart jl. werden de highlights van het recente EAU congres in München gepresenteerd tijdens de EAU review in Zeist. De EAU review is een door de Nederlandse Vereniging voor Urologie geaccrediteerde bijeenkomst met als vaste voorzitters Prof. F. Witjes uit het Radboudumc Nijmegen en Prof. T.M. de Reijke uit het Academisch Medisch Centrum Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomst werden de belangrijkste thema’s van het EAU congres belicht in de vorm van een presentatiecompetitie. Acht talentvolle urologen in opleiding presenteerden de belangrijkste congresthema’s in bondige en aansprekende lezingen begeleid door hun supervisor. Een deskundige jury en de aanwezige urologen in de zaal beoordeelden de presentaties op klinische relevantie en praktische toepasbaarheid.

Meer informatie