Symposium ‘Oncologie in Perpectief – 100 jaar grensverleggend’

11 april 2013 – Het Antoni van Leeuwenhoek organiseert op 13 juni 2013 in Amsterdam voor de 19e keer het verpleegkundig en paramedisch symposium ‘Oncologie in perspectief – 100 jaar grensverleggend’. Het symposium richt zich op nieuwe ontwikkelingen in de oncologie.

‘Zoo volledig mogelijk behandeling en bijzondere studie van den kanker’. Zo startte de Vereeniging ‘Het Nederlandsch Kankerinstituut’ in 1913 in het Antoni van Leeuwenhoekhuis in Amsterdam. 100 jaar later is door wetenschappelijk onderzoek, technologische innovaties, multidisciplinaire teams en professionalisering van de diverse beroepsgroepen veel bereikt binnen de oncologie.

100 jaar grenzen verleggen oncologie

Grenzen blijven verleggen binnen de oncologie vraagt samenwerking tussen wetenschap en kliniek, tussen professionals nationaal en internationaal en tussen zorgvrager en zorgverlener. Met als uiteindelijk doel: het blijven verbeteren van diagnostiek en minimaal invasieve behandelingen voor de patiënt. Daarvoor is het nodig om voortdurend kennis op te doen over nieuwe behandelmethodieken en onderzoek, mogelijkheden in revalidatie en nazorg en ervaringen uit te wisselen met collega’s.

Toekomst: persoonlijke zorg

Tijdens het symposium wordt teruggeblikt op de afgelopen 100 jaar, maar is er ook veel aandacht voor de hedendaagse en toekomstige ontwikkelingen in de oncologie. Sacha de Boer zal met vier professionals dieper ingaan op ‘Personalized Care’ en wat deze ontwikkelingen betekenen voor de patiënt en de professional. Voor het symposium is accreditatie aangevraagd.

Meer informatie

Ontvang ook onze nieuwsbrief
Praat mee