Topklinische ziekenhuizen investeren extra in de thema’s oncologie en innovatie van de zorg. De nieuwe thema’s komen naast de bestaande pijlers opleiding, wetenschappelijk onderzoek en topklinische zorg.

 

Structuurvernieuwing oncologie

Anne Brecht Francken neemt de portefeuille oncologie voor haar rekening. Zij werkt als chirurg oncoloog bij Isala in Zwolle, en daarvoor onder meer bij het NKI-AvL in Amsterdam. “Het is heel goed dat oncologie een eigen portefeuille heeft gekregen. Het is een groot onderdeel van de zorg, waar veel zaken in sneltreinvaart aan het veranderen zijn. Het is derhalve heel belangrijk om overzicht te houden en ons steeds te blijven focussen op hoog kwalitatieve patiëntenzorg. Daarin is regionale samenwerking en netwerkvorming van groot belang. Vanuit het bestuur willen wij met onze leden meedenken over structuurvernieuwing waarbinnen de kwaliteit van zorg in de oncologie naar een hoger niveau kan worden gebracht.”

 

Innovatie

Hans Feenstra, voorzitter Raad van Bestuur van Martini Ziekenhuis, neemt de portefeuille Innovatie voor zijn rekening. “De STZ moet ernaar streven dat in alle topklinische ziekenhuizen structureel aandacht komt voor innovatie. Middels innovaties kunnen we de hoogwaardige patiëntenzorg die we al bieden nog verder vorm geven. STZ ziekenhuizen kunnen zich hiermee onderscheiden en de vereniging wil de leden hier graag in faciliteren.”

 

Meer informatie