De Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV) en het Huidfonds werken samen in een nationale Huidkankercampagne, die onlangs van start ging. Huidkanker blijft helaas de meeste gediagnosticeerde vorm van kanker in Nederland, terwijl het voorkomen kan worden. Met voorlichting hopen beide partijen mensen bewust te maken van de risico’s van onbeschermd zonnen en huidkanker.

70.000 nieuwe patiënten 

In Nederland komen er jaarlijks zo’n 70.000 nieuwe patiënten bij. Dat aantal zal de komende jaren nog meer toenemen. Wetenschappers voorspellen een toename van 5% ieder jaar. Dat betekent dat de kans dat een persoon huidkanker krijgt op dit moment 1 op 5 is en zal stijgen naar 1 op 4.

Jonge kinderen beschermen

Een goede zonbescherming, vanaf jonge leeftijd, kan de kans op huidkanker verkleinen. Daarom is als onderdeel van de campagne een speciale quiz is ontwikkeld voor ouders met jonge kinderen. De huid van kinderen is namelijk erg kwetsbaar en hiermee vatbaarder voor zonverbranding. De quiz is hier te vinden: https://quiz.huidfonds.nl/.

Meer informatie