Maart is internationale darmkankermaand. Ter gelegenheid daarvan vraagt SPKS (Stichting voor Patiënten met Kanker aan het Spijsverteringskanaal ) extra aandacht voor mensen die leven met een vorm van darmkanker.

Darmkanker staat zowel bij mannen als bij vrouwen op de derde plaats van veel voorkomende kankersoorten. In Nederland krijgen ruim 14.000 mensen per jaar darmkanker.

Darmkanker als aandoening is weliswaar redelijk bekend. Maar, de vroege signalen van darmkanker worden niet altijd herkend, zo blijkt uit eerder onderzoek van de MLDS.

Behoefte aan informatie

Mensen met darmkanker hebben vragen over de diagnose, behandelmogelijkheden en het omgaan met de ziekte. Zij hebben behoefte aan betrouwbare informatie om keuzes te kunnen maken.

Behandelaars geven de medische informatie. Maar vaak is er ook behoefte aan contact met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt en het delen van ervaringen. Het praten met lotgenoten geeft dan steun. Daarom organiseert en ondersteunt de SPKS de verschillende bijeenkomsten die ter gelegenheid van de darmkankermaand overal in ons land worden gehouden.

Ga voor meer informatie naar de agenda op de SPKS-website.

Meer informatie