SJG Weert krijgt predicaat kwaliteitsziekenhuis

21 april 2012 – Sint Jans Gasthuis Weert is zowel voor nieuwe heupen en knieën als voor de behandeling van endeldarm- en dikkedarmkanker door de zorgverzekeraars van Achmea aangewezen als kwaliteitsziekenhuis. Achmea heeft het zorgaanbod van SJG Weert beoordeeld op medische kwaliteit en wachttijden en doorlooptijden. Ook is de aandacht voor de patiënt hierin meegenomen.

Goede resultaten endeldarm-dikkedarmkanker

Bij de behandeling van kanker aan de dikke darm en de endeldarm zijn patiënten volgens Achmea bij SJG Weert aan het juiste adres. De sterfte- en complicatiecijfers die sinds drie jaar landelijk worden geregistreerd liggen onder het gemiddelde. Het percentage kijkoperaties, een type ingreep dat voor de patiënt minder belastend is, ligt hier boven. Jeroen van Essen is chirurg in SJG Weert en trots op de stempel kwaliteitsziekenhuis: "Dat we zijn aangewezen als kwaliteitsziekenhuis geeft patiënten nog meer vertrouwen bij ons in goede handen te zijn. Samen met mijn collega’s van interne geneeskunde en een multidisciplinair team hebben we de laatste jaren een mooi traject kunnen opbouwen. Daarin is veel aandacht voor voorlichting vooraf en een effectieve pijnbestrijding achteraf, belangrijke succesfactoren bij het herstel van de patiënt." Door het zogenaamde ‘versneld herstel’-traject heeft SJG Weert de gemiddelde ligduur kunnen terug brengen naar gemiddeld zes dagen. Bij kijkoperaties ligt dit gemiddelde zelfs op vier tot vijf dagen.

Behandeling nieuwe heupen en knieën afgestemd op patiënt

Het predicaat kwaliteitsziekenhuis voor nieuwe heupen en knieën is het resultaat van een continue verbeterstroom in de zogenaamde knie- en heupstraat van SJG Weert. Onder de naam ‘Snel weer ter been’ is er de afgelopen jaren een programma opgezet met een efficiënte behandeling van patiënten die naar het ziekenhuis komen voor een nieuwe heup of knie. Het proces is zoveel mogelijk afgestemd op de patiënt en de betrokken disciplines werken nauw samen. Voordelen voor de patiënt zijn korte wachttijden, revalideren in een prettige omgeving en een gemiddelde ziekenhuisopname van slechts drie dagen.

Meerjarenakkoord

Achmea bereikte deze week met SJG Weert overeenstemming over de zorgverlening voor 2012. Uitgangspunt was een goede zorg tegen een verantwoorde prijs. Komende zomer starten de onderhandelingen voor 2013.

Bron: www.sintjansgasthuis.nl

Ontvang ook onze nieuwsbrief
Praat mee