Met de overname van het Duitse NEO New Oncology AG breidt Siemens Healthineers haar aanbod voor diagnostiek uit. Het diagnostische platform NEO1 van New Oncology ondersteunt pathologen en oncologen met uitgebreide moleculair-genetische informatie. Hiermee kunnen doelgerichte kankertherapieën voor patiënten op maat bepaald worden.

Next Generation Sequencing

De Duitse onderneming ontwikkelt tests op basis van NGS (Next Generation Sequencing) voor tumoren, waarbij zowel weefselmonsters als lichaamsvloeistoffen worden geanalyseerd. Zo hoeft voor NEOliquid, een liquid-biopsy-test voor de moleculair-genetische analyse van solide tumoren, slechts een eenvoudig bloedmonster te worden afgenomen. Met de hoogwaardige NGS-technologie op basis van hybride-capture van NEO New Oncology kan het in het bloed circulerende DNA van de tumor uiterst nauwkeurig worden geanalyseerd.

Precisiegeneeskunde

Met de overname van NEO New Oncology krijgt Siemens Healthineers toegang tot NGS-gebaseerde tests en nieuwe mogelijkheden voor precisiegeneeskunde en diagnostiek. Siemens Healthineers wil uitgroeien tot dé pionier voor zorgaanbieders wereldwijd. Daartoe deze wil het bedrijf haar activiteiten met name in drie velden uitbreiden: moleculaire diagnostiek, services en therapie. NEO New Oncology past in deze strategie. De onderneming levert diensten op basis van moleculaire diagnostiek en producten die diagnose en therapeutische beslissingen in oncologie kunnen ondersteunen.

Bloed- en weefselmonsters

Siemens Healthineers verwacht  artsen, ziekenhuizen en laboratoria kwalitatief hoogwaardige tests te kunnen aanbieden, alsmede de bijbehorende diensten voor oncologie. Kees Smaling, directeur Siemens Healthcare Nederland: “Aan de hand van bloed- en weefselmonsters zullen we klinisch relevante informatie ter beschikking stellen die gebaseerd is op de laatste wetenschappelijke kennis. We werken nu al met het team van NEO New Oncology en andere sterke research-partners samen om ons portfolio voor Molecular Services uit te breiden en de NEO-tests te introduceren op onze wereldwijd belangrijkste markten.“

Meer informatie