Sanofi gaat samen met het Duitse biotechbedrijf Evotec en de Oostenrijkse sectorgenoot Apeiron Biologics immunotherapieën voor kanker ontwikkelen. Met de samenwerking wordt de research van  immuno-oncologie therapieën voor solide tumoren en kwaadaardige hematologische aandoeningen versneld.

Anti-tumor activiteit

Bij een behandeling op basis van immuno-oncologie worden geneesmiddelen gebruikt die het immuunsysteem van het lichaam aanzetten om kanker te bestrijden. “Immuno-oncologie heeft zich ontpopt als een bijzonder veelbelovende veld voor potentiele behandelingen voor veel kankerpatiënten,” zegt Victoria Richon, vice-president en hoofd van Cancer Research, Discovery en Early Development bij Sanofi.

De nieuwe samenwerking richt zich op het  identificeren van nieuwe kleine moleculen voor de volgende generatie immuno-oncologie therapieën. Volgens Evotec levert de samenwerking een “efficiënte vertaling van vroege-fase-onderzoek naar de farmaceutische ontwikkeling.”

Over immuno-oncologie

Immuno-oncologie is een veelbelovende, nieuwe therapeutische benadering voor de behandeling van kanker. Lopend onderzoek is gericht op meer kennis over het immuunsysteem en hoe het immuunsysteem zelf kan worden aangezet tot het herkennen en aanvallen van kankercellen. Hoewel het onderzoek nog in een vroeg stadium is, lijken deze therapieën veelbelovend voor de behandeling van verschillende kankersoorten.

Meer informatie