Eind januari 2018 tekenden de stichting Sanofi Espoir en de International Society for Pediatric Oncology (SIOP) een overeenkomst om hun samenwerking te verstevigen voor kinderen met kanker in landen met lage en midden inkomens.

Wereldwijd zelfde kansen voor kinderen

Xavier Darcos, president van Sanofi Espoir is verheugd met de versterking van de samenwerking tussen zijn stichting en SIOP. Beide organisaties werken al vele jaren samen, maar deze overeenkomst onderstreept het gezamenlijke streven naar dezelfde kansen voor kinderen met kanker overal ter wereld.

Ieder jaar worden meer dan 215.000 kinderen wereldwijd geconfronteerd met kanker. Ten minste 90.000 zullen overlijden door deze ziekte. De vijf jaars overleving voor kinderen met kanker in ontwikkelde landen is 80% tegenover 20% voor kinderen in landen met lage inkomens (en zelfs 10% in de armste landen).

My Child Matters

Sanofi Espoir startte in 2006 met My Child Matters. Het programma probeert ongelijkheid in zorg weg te nemen, onder meer door financiële ondersteuning. Daarnaast maakt My Child Matters het mogelijk om kennis en middelen in te zetten om de toegang tot goede zorg te verbeteren, zoals:

  • Delen van expertise van oncologen van over de hele wereld
  • Effectief netwerk om alle onderdelen van de keten te verbeteren
  • Voorlichtingscampagnes om mensen meer bewust te maken
  • Training van zorgprofessionals
  • Toegang tot zorg, inclusief pijnbeheersing en palliatieve zorg

Sinds 2006 heeft My Child Matters 55 projecten in 42 landen ondersteund. Dat zijn projecten die bijgedragen hebben aan de training van 20.000 zorgprofessionals en de behandeling van meer dan 75.000 kinderen.

Meer informatie