Sanofi en Warp Drive Bio, een biotechnologiebedrijf, hebben hun samenwerking uitgebreid met twee platforms: SMART (TM) (Small Molecule Assisted Targeting Receptor) en Genome Mining om nieuwe oncolytica en antibiotica te ontdekken.

Sanofi is belangrijke investeerder

Sanofi is een belangrijke investeerder en strategische partner sinds de oprichting van Warp Drive in 2012. Zij werken samen voor de ontwikkeling van geneesmiddelen gericht op belangrijke menselijke oncogenen waaronder RAS en nieuwe antibiotica gericht op Gram-negatieve bacteriën.

Sunrise intiatief

De samenwerking is een uitvloeisel van het initiatief Sunrise van Sanofi. Volgens Elias Zerhouni, MD, President Global R & D van Sanofi zou de samenwerking levensreddende oncolitica en antibiotica voor patiënten kunnen opleveren door het gebruik van de meest moderne technologie.

RAS-eiwit

De bedrijven zullen zich in eerste instantie richten op drie gedefinieerde oncologieprogramma’s gericht op verschillende mutanten en staten van het RAS-eiwit. Warp Drive meent dat nieuwe therapieën gericht op RAS-eiwit een belangrijke stap vooruit betekenen in de ontwikkeling van oncologische geneesmiddelen. Bovendien biedt de inzet van het SMART-platform nieuwe wegen voor aanvullende therapieën in de oncologie en andere belangrijke ziektegebieden.

Meer informatie