Sanofi en Regeneron Pharmaceuticals zijn een nieuwe wereldwijde samenwerking aangegaan om nieuwe antilichamen voor immuno-oncologische behandelingen te ontdekken en ontwikkelen.

Als onderdeel van de overeenkomst zullen de twee bedrijven zich gezamenlijk inzetten voor het ontwikkelen van een geprogrammeerd celdood eiwit 1 (PD-1) remmer, momenteel in Fase 1 onderzoek.

Maatwerk

Het veld van immuno-oncologie heeft aangetoond dat het potentieel biedt voor drastische verbeteringen van de behandelresultaten voor patiënten met bepaalde vormen van kanker,” zei George D. Yancopoulos, MD, PhD, Chief Scientific Officer, Regeneron. Hij waarschuwde dat het onderzoeksgebied nog relatief jong is. “Wij geloven dat de de beste resultaten voor patiënten waarschijnlijk worden geboden door de combinatie van verschillende innovatieve therapieën, die zich op verschillende manieren richten op de tumor en het immuunsysteem en zo de juiste behandeling biedt voor de juiste patiënt.”

Baanbrekende behandelingen

“De Sanofi-Regeneron alliantie heeft haar vermogen om innovatieve wetenschap te vertalen naar baanbrekende geneesmiddelen voor patiënten met een grote medische behoeften aangetoond,” zei Elias Zerhouni, MD, President, Global R & D, Sanofi.

“Gezien de meer dan acht jaar succesvolle samenwerking, heb ik alle vertrouwen in ons vermogen om deze nieuwe programma’s te bevorderen. Naast de PD-1 remmer, zorgt de samenwerking ervoor dat een reeks van gevalideerde, innovatieve preklinische programma’s bij elkaar komen, die unieke mogelijkheden bieden om patiënten te helpen, hetzij als monotherapie of combinatiebehandelingen.”

Monoklonale antilichamen

De nieuwe overeenkomst omvat zowel monoklonale antilichamen (gemodificeerde eiwitten die zijn ontwikkeld om immunologische processen te beïnvloeden) en nieuwe bispecifieke antilichamen, een variatie van standaard antistoffen, waarbij twee verschillende doelen in het lichaam door hetzelfde molecuul, meestal de kankercel en een immuuncel, kan worden gebonden.

Meer informatie