Roparun Centra lanceert gratis blog voor mensen met kanker

7 november 2011 – Mensen met kanker zitten vaak in een spagaat: enerzijds willen ze familie en vrienden informeren, anderzijds vergt de ziekte zoveel dat ze hier de energie niet voor hebben. Hoe goed bedoeld ook; soms is het zwaar om telefoontjes uitgebreid te beantwoorden als je net terug bent van een belastend onderzoek of moeilijk gesprek.

Annietha Tigchelaar ondervond zelf de ballast van de ‘zware telefoongesprekken’, tot ze het gemak van het weblog ondekte om iedereen op de hoogte te houden. Zo ontstond de website www.roparuncentra.deelgenoot.nl, die vanaf 4 november operationeel is en waar kankerpatiënten een eigen weblog kunnen bijhouden. De site is:

  • een uitlaatklep voor betrokkenen in een gepaste en besloten omgeving
  • een plek waar belangstellenden recente en juiste informatie kunnen lezen
  • een chronologisch overzicht van de patiënt en ziekte
  • een plek waar belangstellenden reacties kunnen geven, die de patiënt kan lezen wanneer het uitkomt
  • een verslag om te bewaren voor alle betrokkenen

Kanker en schrijven

Uit het onderzoek Expressive writing and cancer, door Nancy P. Morgan, blijkt dat de helft van de kankerpatiënten die over hun gevoelens en gedachten schreven, na afloop aangaven dat ze beter met de ziekte om konden gaan. Hierdoor voelden ze zich ook lichamelijk beter. Dit percentage bleek na drie weken zelfs te zijn gegroeid.

Roparun Centrum

Met de gelanceerde website biedt het Roparun Centrum Rotterdam kankerpatiënten en naasten de mogelijkheid derden online te informeren over de ziekte. Een initiatief dat goed past in de optimale ondersteuning bij kanker die het Roparun Centrum biedt. Meer informatie over het Roparun Centrum is terug te vinden op www.roparuncentra.nl.

Bron: Medicalfacts, 6 november 2011

Ontvang ook onze nieuwsbrief
Praat mee