Samen met Amsterdam UMC onderzoekt IKNL of de behandeladviezen voor prostaatkanker uit Oncoguide overeenkomen met de behandeladviezen door reguliere MDO’s.

Vergelijking behandeladviezen

Met een variatie in casuïstiek van veelvoorkomende gevallen tot meer uitzonderlijke prostaatkankerpatiënten, wordt onderzocht of het mogelijk is om de patiënten te bespreken met een MDO-formulier op basis van de informatiestandaard.

Ook wordt bekeken hoe automatische overname van gegevens uit het pathologieverslag in het MDO-verslag kan worden gerealiseerd.

Meervoud gebruik gegevens

Tenslotte wordt onderzocht of registratie van gegevens door de zorgverlener en doorlevering van deze gegevens aan diverse registraties kan worden gefaciliteerd.

Uitgangspunt bij de pilot is dat de gerealiseerde ICT-inrichting schaalbaar en generiek is, zodat deze ook kan worden gebruikt bij MDO’s en EPD’s in andere ziekenhuizen en bij andere oncologische ziektebeelden.

Richtlijn prostaatkanker

De Nederlandse richtlijn prostaatkanker is in 2018 omgezet in beslisbomen in Oncoguide. Dit systeem begeleidt specialisten op basis van patiënt- en tumorkenmerken stap-voor-stap naar een behandeladvies. Oncoguide geeft een behandeladvies op basis van de landelijke richtlijn.

Meer informatie