Radboud publiceert behandelcijfers kanker

16 september 2013 – Het UMC St Radboud publiceert als eerste ziekenhuis in Nederland vanaf 12 september 2013 cijfers over de uitkomsten van de behandeling van longkanker en kanker van de vrouwelijke geslachtsorganen. Daarnaast worden de ervaringen van patiënten met deze vormen van kanker openbaar gemaakt. Zo kunnen mensen de juiste informatie vinden over hun ziekte en de daarbij behorende behandeling en wachttijden. Met de presentatie van de uitkomsten van de behandeling van kanker, wordt de informatie voor patiënten, verwijzers en andere geïnteresseerden verder uitgebreid. In de toekomst zullen meer cijfers openbaar worden gemaakt.

Inzicht kwaliteit van zorg

Het Radboud vindt het belangrijk dat patiënten de juist informatie kunnen vinden over de behandeling. “De kwaliteit van de zorg is nu nog niet inzichtelijk, dus ook niet te vergelijken. We hopen dat meer ziekenhuizen dit voorbeeld gaan volgen, zodat in de toekomst de kwaliteit van de zorg voor de patiënt met kanker er in heel Nederland beter van wordt,” aldus prof. dr. Han van Krieken. Het streven van het Radboud is dat voorjaar 2014 de uitkomsten van alle soorten van kanker openbaar gemaakt zijn.

Onafhankelijke informatie

De cijfers die het UMC St Radboud presenteert, zijn door onafhankelijke en betrouwbare organisaties verzameld. De cijfers zijn verzameld door de Nederlandse Kankerregistratie van het Integraal kankercentrum Nederland (IKNL). De gegevens over de patiëntervaring zijn gebaseerd op de CQ index: een vragenlijst ontwikkeld door de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties, Centrum klantervaring Zorg, Achmea en het NIVEL. De wachttijden zijn gemeten door de gegevens van de patiënten te onderzoeken.

Meer informatie

Ontvang ook onze nieuwsbrief
Praat mee