Eind oktober 2020 bevatte de R & D-pijplijn van Sanofi 84 projecten, waaronder 34 nieuwe moleculaire entiteiten in klinische ontwikkeling (of die zijn ingediend bij de regelgevende autoriteiten). 34 projecten bevinden zich in fase 3 of zijn ter goedkeuring voorgelegd aan de regelgevende instanties.

De afdeling R&D van Sanofi zet zich in voor de ontwikkeling van de nieuwste behandelingen, door:

  • Investeren in multi-targeting therapieën om meerdere ziekten met één medicijn aan te pakken;
  • Werken aan combinatietherapieën om behandelingen effectiever te maken;
  • Ontwikkeling van nieuwe biologische geneesmiddelen om precisiegeneesmiddelen te produceren;
  • Baanbrekend onderzoek om het potentieel van gentherapie te ontsluiten;
  • Gebruik van kunstmatige intelligentie en innovatieve digitale technologieën om patiënten in staat te stellen chronische aandoeningen beter te beheren.

Oncologie

Ondanks de enorme vooruitgang van wetenschappers en medicijnontwikkelaars in de afgelopen 20 jaar, blijft kanker wereldwijd de op één na belangrijkste doodsoorzaak. Bij Sanofi combineren we ons uitgebreide erfgoed in onderzoek naar kleine moleculen met nieuwe biologische mogelijkheden om de behandeling van kanker vooruit te helpen.

Dat betekent het matchen van de juiste behandeling met de juiste patiënt en het bevorderen van de complementaire benaderingen van moleculaire oncologie en immunotherapie. Om dit te bereiken, maken we gebruik van meerdere technologieplatforms, waaronder monoklonale antilichamen, boodschapper-RNA (mRNA) en antistof-medicijn-conjugaten, antilichamen die worden gebruikt als een uniek toedieningssysteem om medicijnen af ​​te leveren waar ze nodig zijn om kanker in het lichaam te bestrijden

Meer informatie