Het R&D portfolio voor vaccins en geneesmiddelen voor menselijk gebruik bestond in juli 2019 uit 83 projecten, waarvan 34 nieuwe farmaceutische moleculen (NME’s) en vaccins. 35 projecten bevinden zich in fase 3 of in de laatste fase van onderzoek of registratie. 26 projecten richten zich op de behandeling van kanker.

R&D oncologie

Op de R&D afdelingen van Sanofi zetten wetenschappers, artsen, technici en ingenieurs zich samen in voor baanbrekende innovaties die levens kunnen veranderen, verlengen en mogelijk redden. Daarnaast werkt Sanofi nauw samen met private en particuliere partners voor nieuwe therapeutische benaderingen zoals immuno-oncologie. Voorbeelden van deze samenwerking zijn:

Innovatieve benaderingen

Om de nieuwste behandelingen te ontwikkelen, investeert Sanofi in

  • Multi-targeting therapieën om meerdere ziekten aan te pakken met een enkel medicijn;
  • Combinatietherapieën om behandelingen effectiever te maken;
  • Nieuwe biologische producten om precisiegeneesmiddelen te produceren;
  • Baanbrekend onderzoek om het potentieel van gentherapie te ontsluiten;
  • Kunstmatige intelligentie en innovatieve digitale technologieën om patiënten in staat te stellen chronische aandoeningen beter te beheren.

R&D portfolio

Het R&D portfolio van Sanofi voor vaccins en geneesmiddelen voor menselijk gebruik bestond in juli 2019 uit 83 projecten, waarvan 34 nieuwe farmaceutische moleculen (NME’s) en vaccins.

Meer dan 50% van alle R&D projecten wordt uitgevoerd in partnership met organisaties, instellingen of universiteiten.

Focus Sanofi

Ondanks de enorme vooruitgang in behandeling in de afgelopen 20 jaar, blijft kanker wereldwijd de tweede belangrijkste doodsoorzaak. Sanofi combineert het uitgebreide erfgoed in onderzoek naar kleine moleculen met nieuwe biologische mogelijkheden om de behandeling van kanker vooruit te helpen.

Dat betekent dat de juiste aanpak moet worden afgestemd op de juiste patiënt en dat de complementaire benaderingen van moleculaire oncologie en immunotherapie moeten worden verbeterd. Om dit te bereiken, maakt Sanofi gebruik van meerdere technologieplatforms, waaronder monoklonale antilichamen, messenger-RNA (mRNA) en antilichaam geneesmiddel conjugaten (antilichamen die worden gebruikt als uniek afgiftesysteem om geneesmiddelen af te leveren waar ze nodig zijn om kanker in het lichaam te bestrijden).

Wetenschappelijke vorderingen

Belangrijke wetenschappelijke vorderingen in de afgelopen decennia hebben zich vertaald in een verhoogde overlevingskans als het gaat om kanker. Maar, de strijd is nog lang niet gewonnen: experts voorspellen een toename van 70% van het aantal gevallen van kanker in de komende twee decennia. Tegen 2030 zal kanker naar verwachting 13 miljoen doden per jaar veroorzaken, een toename van bijna 50%. (bron: WHO)

De toename van kanker is het gevolg van verschillende factoren, zoals slechte eetgewoonten en een steeds ouder wordende wereldbevolking; ouderen zijn gevoeliger voor verschillende vormen van kanker.

Kanker kan iedereen treffen. Maar, kanker blijkt vaker dodelijk in lage- en middeninkomens landen met minder zorg en screening opties.

Meer informatie