Patiënten organiseren medisch congres over kanker

11 mei 2011 – Twee patiënten met blaas- en prostaatkanker uit Zeeland hebben het initiatief genomen om zelf een congres voor artsen te organiseren. Tijdens het congres, dat op 26 mei wordt geopend door minister Schippers van VWS, willen ze artsen meer informatie geven over de diagnostiek en behandeling van blaas- en prostaatcarcinoom.

De twee patiënten, Jaap Colijn en Cees de Vrie, besloten stichting The Day op te richten, toen zij merkten dat er nog veel onbekend is over de behandeling van prostaat- en blaaskanker. Initiatiefnemer Jaap Colijn is inmiddels overleden, maar De Vrie heeft een netwerk van prominenten en wetenschappers om zich heen verzameld om het congres te helpen organiseren.
Sprekers

Het congres, dat plaatsvindt in Goes, wordt voorgezeten door prof. dr. André Knottnerus, voormalig voorzitter van de Gezondheidsraad. Sprekers zijn onder anderen prof. dr. Ch. Bangma, hoogleraar Urologie van het Erasmus MC in Rotterdam en prof. dr. J.A. Roukema, hoogleraar en chirurgisch oncoloog in Tilburg.

Meer informatie over Prostaatkanker en Beleid vindt u hier.

Bron: MedNet, 10 mei 2011

Ontvang ook onze nieuwsbrief
Praat mee