Bloedkanker en zeldzame bloedaandoeningen zijn enkele van de meest uitdagende ziekten om te behandelen. Patiënten hebben vaak beperkte therapeutische mogelijkheden tot hun beschikking. Sanofi streeft ernaar door onderzoek de gezondheid en het leven van mensen met verschillende hematologische aandoeningen aanzienlijk te verbeteren.

Op het gebied van hematologische oncologie concentreert Sanofi zich op een aantal ziekten, waaronder multipel myeloom. Multipel myeloom (in Nederland ook bekend als “ziekte van Kahler”) is een kwaadaardige aandoening van plasmacellen, die zich meestal in het beenmerg bevinden. (Bron: Nederlandse Vereniging voor Hematologie). Naast de focus op multipel myeloom heeft Sanofi bijvoorbeeld ook onderzoeksprojecten op het gebied van leukemie en lymfoom.

Multipel Myeloom

Patiënten met multipel myeloom vallen meestal na verloop van tijd terug, waardoor het een moeilijk te behandelen en ongeneeslijke vorm van kanker is. Deze patiënten hebben innovatieve behandelingen nodig. Bij Sanofi lopen verschillende onderzoeken naar deze ziekte. Het onderzoek omvat een verscheidenheid aan nieuwe benaderingen voor de behandeling van multipel myeloom. Waaronder een volgende generatie antilichamen, die het eigen immuunsysteem van het lichaam aansturen om kankercellen aan te vallen.

ASCO 2019

De volgende generatie antilichamen en controlepuntremmers waren eerder dit jaar onderwerp op de jaarlijkse vergadering van de American Society of Clinical Oncology (ASCO) in Chicago. Tijdens de ASCO deelde Sanofi de eerste gegevens van de cruciale fase III-onderzoeken van een combinatietherapie met de anti-CD38 antilichaambehandeling in ontwikkeling, die veelbelovende klinische resultaten liet zien bij gebruik in combinatie met standaardzorg voor patiënten met multipel myeloom.

Meer informatie

SANL.ONC.19.12.0642