Onderzoek bij Sanofi

10 juli 2012 – Bij Sanofi Nederland lopen tussen de 35 en 45 onderzoeken in diverse indicatiegebieden, hieronder ook oncologie. Het type en de opzet van deze onderzoeken verschilt; zo kan de duur variëren van enkele weken tot jaren en het aantal deelnemers van 10 tot 1000 deelnemers.

Sanofi heeft een website gelanceerd voor iedereen in Nederland die geïnteresseerd is in klinisch geneesmiddelenonderzoek: Onderzoek en Praktijk.nl. Hier is algemene informatie over geneesmiddelenonderzoek beschikbaar en informatie over onderzoek door sanofi-aventis. Binnen de oncologie lopen momenteel zeven onderzoeken. Meer informatie over deze zeven onderzoeken leest u hier.

Informatie over de studies van Sanofi is al een aantal jaren te vinden via Clinicaltrials.gov. Op Onderzoek en Praktijk.nl wordt nu extra aandacht besteed aan studies in Nederland die in de zogenoemde rekruterende fase zijn en waarvoor dus nog deelnemers worden gezocht.

Deelnemen als onderzoeksarts

Indien u als onderzoeker wilt meewerken aan geneesmiddelenonderzoek van Sanofi dient u te werken volgens de ICH-GCP-richtsnoeren en de eisen die voortvloeien uit de WMO. Ervaring met het doen van onderzoek is gewenst; een ICH-GCP training bij een door ons erkend instituut of een training van sanofi-aventis, is verplicht. Voor meer informatie, klik dan hier.

Meer informatie

In Nederland begeleidt Sanofi het grootse deel van haar onderzoeken zelf via de Clinical Research Unit. Neem voor vragen over de onderzoeken rondom oncolytica contact op via (0182) 557 755. Meer over de aandoeningen en de R&D portfolio Oncologie.

Ontvang ook onze nieuwsbrief
Praat mee