Oncologiedagen Nederland en Vlaanderen 2013

15 oktober 2013

15 oktober 2013

Op 20 – 21 – 22 november 2013 organiseert Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie (NVMO) de Oncologiedagen 2013 in Hotel – en Congrescentrum Papendal in Arnhem

De Oncologiedagen zijn uitgegroeid tot de belangrijkste ontmoetingsplaats van medisch oncologen in Nederland en Vlaanderen. Onderwerpen die aansluiten bij de dagelijkse praktijk vormen de ruggengraat van de Oncologiedagen. Daarnaast is er ook dit jaar weer extra aandacht voor nieuw onderzoek vanuit de academische centra.

Programma

Vaste programmaonderdelen zijn tumoren van de tractus digestivus en het mammacarcinoom. Daarnaast wordt er dit jaar onder andere aandacht besteed aan de behandeling van zowel jonge als oudere patiënten met kanker. Op de donderdagnamiddag zal er een interactieve sessie zijn over personalised medicine. De supportive care sessie behandelt het effect van fysieke activiteit op de kankerbehandeling, het lymfoedeem en zal bezoekers informeren over advanced care planning.

Tijdens het parallel programma op 21 november voor Nederlandse onderzoeksgroepen zullen onderzoekers  informatie bieden over de ontwikkelingen in hun lopende onderzoek. 

Accreditatie

Evenals voorgaande jaren zullen de Oncologiedagen 2013 ter accreditatie aangemeld worden in GAIA voor de volgende verenigingen:  

  • Nederlandse Internisten Vereniging (NIV)
  • Nederlandse Vereniging voor Radiotherapie en Oncologie (NVRO)
  • Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH)
     
  • De Belgische Vereniging voor Medische Oncologie (BSMO) zal zorgdragen voor accreditatie in België.

Inschrijving

Inschrijving is mogelijk op de NVMO-site via de volgende link.

Meer informatie

Ontvang ook onze nieuwsbrief
Praat mee