NVMO-bijeenkomst over centralisatie behandeling gemetastaseerd melanoom

17 juli 2012 – Het afgelopen jaar zijn er twee nieuwe, zeer kostbare, middelen voor de behandeling van het gemetastaseerd melanoom ter beschikking gekomen. Waarschijnlijk wordt het arsenaal de komende tijd nog uitgebreid.

Overleg beperking aantal behandelcentra

Omdat het aantal patiënten met een gemetastaseerd melanoom relatief klein is, de behandeling potentieel met ernstige bijwerkingen gepaard kan gaan en de nieuwe middelen zeer kostbaar zijn, heeft de NVMO voorgesteld de behandeling tot een klein aantal centra te beperken. Daarover is met de NVMO-leden eerder, onder meer tijdens de Oncologiedagen 2011, gediscussieerd.

De NVMO nodigt u uit om tijdens een speciale bijeenkomst op donderdag 23 augustus 2012 bij Grand Hotel Karel V in Utrecht van 18.30 tot 21.00 uur met de andere NVMO-leden concrete afspraken hierover maken. U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden bij Michiel Verboom, ambtelijk secretaris van de NVMO, via m.c.verboom@lumc.nl. In augustus ontvangt u de definitieve uitnodiging met de agenda.

Vergoeding en projectvoorstel

In een document op de NVMO-website staat de belangrijkste informatie betreffende de vergoeding van de geneesmiddelen en het voorstel tot centralisatie. Het is ook nu al mogelijk op dit voorstel te reageren. 

Meer informatie

Ontvang ook onze nieuwsbrief
Praat mee