Nieuwe versie Onderzoeksverklaring en Multicenter-brochure

10 februari 2012 – De Lokale Uitvoerbaarheidsverklaring (LUV) is per 1 maart 2012 geen onderdeel meer van het onderzoeksdossier. De oordelende METC betrekt in haar beoordeling van multicenteronderzoek voortaan de nieuwe Onderzoeksverklaring. Deze nieuwe verklaring moet per 1 maart zowel gevoegd worden bij de primaire indiening van een nieuw onderzoeksdossier als bij het toevoegen van een centrum bij lopend onderzoek.

De Onderzoeksverklaring is één van de belangrijkste wijzigingen in de nieuwe procedure rond het multicenteronderzoek. De verklaring wordt afgegeven door het afdelingshoofd, de zorggroepmanager of door een persoon in een equivalente positie. Het formulier Onderzoeksverklaring vindt u op de CCMO-website via de pagina ‘Onderzoeksdossier en formulieren’.

Alle aanpassingen rond het multicenteronderzoek zijn verwerkt in de nieuwe CCMO-Richtlijn Externe Toetsing 2012 (RET 2012).

De belangrijkste stappen in de nieuwe procedure rond het multicenteronderzoek zijn verduidelijkt in de brochure: Het verkrijgen van goedkeuring voor multicenteronderzoek.

Bron: CCMO, 5 februari 2012

Ontvang ook onze nieuwsbrief
Praat mee