Negen ziekenhuizen vormen het oncologische netwerk CONCORD. Door nauwe samenwerking willen de ziekenhuizen de kwaliteit en toegankelijkheid van kankerzorg in de regio verbeteren.

Tot het netwerk behoren het Albert Schweitzer Ziekenhuis, Franciscus Gasthuis & Vlietland, Erasmus MC, Ikazia Ziekenhuis,  Maasstad Ziekenhuis, Rivas Zorggroep, Spijkenisse Medisch Centrum en Van Weel Bethesda Ziekenhuis.

Wie is CONCORD?

CONCORD ondersteunt het anders organiseren van de kankerzorg in  de regio. Elke patiënt met kanker heeft toegang tot de beste zorg zo dichtbij mogelijk. Om dit te bereiken, faciliteert en stimuleert CONCORD de samenwerking tussen zorgaanbieders in de regio. Het doel hiervan is het realiseren van betere behandelresultaten, een hogere doelmatigheid en kosteneffectiviteit.

“Samenwerking is van levensbelang,” zegt Ernst Kuipers, voorzitter Raad van Bestuur van het Erasmus MC. Kuipers: “Een oncologisch netwerk zoals Concord biedt ons de mogelijkheid om nog hechter met elkaar te gaan samenwerken in het belang van goede oncologische patiëntenzorg.”

Regionaal samenwerken per tumorsoort

Veel  kankersoorten bestaan uit verschillende tumortypes met een eigen genetisch profiel en een specifieke behandeling. In  het oncologisch netwerk van Zuidwest Nederland zijn ruim 26 tumorwerkgroepen actief. Zij maken  afspraken over  behandel richtlijnen, delen   cijfers ten aanzien van kwaliteit en en hebben toegang tot  (nieuwe) onderzoeksmogelijkheden.

Meer informatie