De stichting Sanofi Espoir en de A. Galerie organiseren in juni 2019 in Parijs een expositie met foto’s van James Mollison over My Child Matters, een programma van Sanofi gericht op de bestrijding van kinderkanker.

My Child Matters

Het My Child Matters-programma van Sanofi Espoir werd in 2005 gelanceerd. Het doel van het programma is alle kinderen met kanker, waar ze ook wonen over de hele wereld, dezelfde kansen te bieden voor toegang tot kwalitatief goede zorg volgens internationale richtlijnen.

James Mollison

Voor de tentoonstelling “My Child Matters” fotografeerde James Mollison enkele van de kinderen in My Child Matters-projecten in Senegal, Paraguay, Colombia, Thailand en Marokko, thuis of in het ziekenhuis. De foto’s tonen de realiteit en de gezichten van echte patiënten, en vertellen de verhalen achter het woord ‘kanker’. Het zijn portretten van kinderen en hun families wiens levens voor altijd zijn veranderd, maar die dankzij hun moed en door het programma My Child Matters de beste kans krijgen om deze ziekte te bestrijden.

James Mollison werd geboren in Kenia in 1973 en groeide op in Engeland. Na het bestuderen van Kunst en Ontwerp aan de Oxford Brookes University, en later film en fotografie aan de Newport School of Art en Design verhuisde hij naar Italië. Zijn werk is over de hele wereld gepubliceerd, o.a. door Colors, The New York Times Magazine, The Guardian magazine, The Paris Review, GQ, New York Magazine en Le Monde.

Parijs

De tentoonstelling wordt gehouden van 11 juni tot en met 29 juni 2019. De opbrengst van de verkoop van foto’s zal kinderen met kanker helpen. De beelden zijn ook te zien via de website van A. Galerie.

Meer informatie