Monitor Borstkankerzorg online

7 december 2009 – Sinds 11 januari 20010 staat de Monitor Borstkankerzorg online op www.borstkanker.nl. De Monitor laat zien hoe borstkankerpatiënten de zorg van ziekenhuizen ervaren. Het instrument is ontwikkeld met steun van Stichting Pink Ribbon en gefinancierd uit de opbrengst van Pink Ribbon Magazine van Sanoma Uitgevers.

De Monitor laat zien hoe de borstkankerzorg in een bepaald ziekenhuis is georganiseerd, hoe andere patiënten deze zorg ervaren en in hoeverre het ziekenhuis voldoet aan de basiseisen voor goede zorg, opgesteld door de patiëntenvereniging (BVN). Op basis van die informatie kunnen patiënten – desgewenst samen hun huisarts – een gemotiveerde keuze maken voor een ziekenhuis.

Er is vier jaar gewerkt aan de ontwikkeling van de Monitor. Vanaf nu worden er gaandeweg nieuwe patiëntenervaringen toegevoegd, die landelijk opgevraagd worden via de ziekenhuizen en vanaf medio 2010 zichtbaar zijn in de Monitor. De BVN werkt daarvoor intensief samen met de ziekenhuizen in Nederland. Van de 128 ziekenhuislocaties werken er op dit moment al 76 mee aan het verzamelen van patiëntenervaringen. (Bron: http://www.communicatieonline.nl/nieuws/bericht/monitor-borstkankerzorg-online)

Ontvang ook onze nieuwsbrief
Praat mee