MCH lanceert eerste Nederlandse app over borstkanker

3 november 2011 – Het Medisch Centrum Haaglanden (MCH) lanceerde onlangs de eerste Nederlanse app over borstkanker. De gratis te downloaden app, ontwikkeld voor de IPhone en IPad, geeft onder andere algemene informatie, feiten, antwoorden op veelgestelde vragen en een kennistest over borstkanker. Met de app zijn ook filmpjes in diverse talen te bekijken. Specialisten geven hierin uitleg over onderzoek, diagnose, behandeling en nazorg bij borstkanker.

Andere mogelijkheden van de app zijn het noteren van vragen en het vastlegen van foto’s ter voorbereiding op een bezoek aan de dokter, het gemakkelijk opnemen van contact met MCH of het stellen van vragen aan zorgprofessionals van MCH via www.mijnmch.nl.

Borstzelfonderzoek

Bovendien biedt de app de mogelijkheid om een maandelijks alarm in te stellen voor borstzelfonderzoek. De app laat stap voor stap zien hoe vrouwen zo’n zelfonderzoek kunnen doen. Alhoewel het niet is bewezen dat borstkanker door zelfonderzoek eerder ontdekt wordt, vinden veel vrouwen het prettig om vertrouwd te raken met hoe hun borsten eruitzien en aanvoelen.

Bron: Medicalfacts, 2 november 2011

Ontvang ook onze nieuwsbrief
Praat mee