Masterplan voor snellere toegang tot nieuwe geneesmiddelen via klinisch onderzoek

7 februari 2013 – De Dutch Clinical Trial Foundation (DCTF) en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) werken samen aan het verbeteren van klinisch onderzoek in Nederland. Doel is het wegwerken van vertragingen en ondoelmatige procedures, zodat patiënten, binnen het klinisch onderzoek, sneller toegang hebben tot nieuwe geneesmiddelen. 

Dutch Clinical Trial Foundation

Dit gebeurt onder de regie van de DCTF, een samenwerkingsplatform van alle partijen die betrokken zijn bij het klinisch onderzoek. De Foundation heeft als doel het onderzoek in Nederland te bevorderen en Nederland aantrekkelijker te maken voor internationale klinische onderzoeken. Hierdoor zijn patiënten en onderzoekers ook in de toekomst in staat kennis te nemen van nieuwe ontwikkelingen.

Speerpunten

De projectleider van het ministerie van VWS gaat oplossingen in kaart brengen die inefficiënties en vertragingen in het klinisch onderzoek tegengaan. Dit moet leiden tot een routekaart en een zogeheten master agreement waaraan alle partijen zich zullen verbinden. Speerpunten zijn verbeteringen op het terrein van: 

  • Toetsingsproces
  • Proefpersoneninformatie
  • Proefpersonenverzekering
  • Opleiding en certificering van onderzoekers

Meer informatie

Ontvang ook onze nieuwsbrief
Praat mee