Kinderoncologisch Centrum in Amsterdam

12 juli 2010 – De locatie is vastgesteld op basis van het advies van een onafhankelijke commissie van deskundigen op het gebied van kankerbehandeling en onderzoek.
De commissie beoordeelde de voorstellen van ziekenhuizen die in aanmerking wilden komen en adviseerde unaniem om te kiezen voor het voorstel van het NKI-AVL dat zij als “een zeer kansrijk initiatief van een hoge kwaliteit” beoordeelde. Dit advies is overgenomen door de Coöperatie NKOC die nu in gesprek gaat met het NKI-AVL om tot realisatie van het NKOC te komen. De coöperatie is eerder opgericht door de initiatiefnemers van het NKOC te weten de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK), waarin kinderen en ouders verenigd zijn, de Stichting Kinderoncologie Nederland (SKION), waarin de professionals werkzaam in de kinderoncologie verenigd zijn, en de Stichting ODAS die zich inzet voor de strijd tegen kinderkanker.

NKOC

Het NKOC wordt een topziekenhuis voor kinderen met kanker in Nederland. Het wil wetenschappelijk toponderzoek en top- kinderoncologische zorg concentreren in een internationaal vooraanstaand centrum. Dat moet de overlevingskans voor kinderen met kanker vergroten tot boven de 90% in 2025 en het aantal gezondheidsproblemen als gevolg van de behandeling verkleinen naar minder dan 50%.
Vele instanties waaronder ouders van patiënten, behandelaars, onderzoekers, zorgverzekeraars, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, fondsenwervende instanties als de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) en KWF Kankerbestrijding steunen het NKOC en/of dragen met hun adviezen bij aan de realisatie van het NKOC.
De zorgverzekeraars verenigd in Zorgverzekeraars Nederland zullen de zorg in het NKOC gaan bekostigen. KiKa is de belangrijkste financier van het wetenschappelijk onderzoek.

Bron: Zorgkrant, 11 juli 2010
 

Ontvang ook onze nieuwsbrief
Praat mee