Van 5 tot 8 april 2017 nam Sanofi deel aan het 12e Congres van de International Society of Pediatric Oncology (SIOP), dat dit jaar in Marokko werd gehouden.

Deze internationale bijeenkomst is een belangrijke kans voor zorgprofessionals en bedrijven om elkaar te ontmoeten en kennis uit te wisselen over vraagstukken rond toegang tot oncologische zorg in Afrika, met name voor kinderen.

My Child Matters

Tijdens het congres heeft de Sanofi Espoir Stichting heeft haar programma “My Child Matters” gepresenteerd. My Child Matters is een initiatief van de Sanofi Espoir Foundation dat zich al tien jaar inzet om de overlevingskansen van kinderen met kanker in ontwikkelingslanden te verbeteren.

Ontwikkelingslanden

Pediatrische kankers zijn een belangrijk gezondheidsprobleem: elk jaar  worden 300.000 kinderen en jongeren over de hele wereld gediagnosticeerd met kanker. Ongeveer 80% van deze patiënten woont in armere landen. In deze landen is de kans op genezing gemiddeld 40% en zelfs minder dan 20% in een aantal sub-Sahara Afrikaanse landen. 20% van de patiënten woont in ontwikkelde landen. Hier ligt de kans op genezing boven de 80%.

Opleiding zorgmedewerkers

My Child Matters heeft opmerkelijke vooruitgang geboekt bij het beheersen van kanker bij kinderen. Een deel van de inspanning is gericht op het opleiden van zorgmedewerkers, zoals de opleiding “Palliatieve zorg en pijn in de kindergeneeskunde” in samenwerking met de Frans-Afrikaanse Group of Pediatric Oncology (GFAOP). Het programma “My Child Matters” is momenteel actief in 16 landen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika.

Meer informatie