Infotheek Oncologie: uw wegwijzer bij kanker

8 december 2010

Infotheek Oncologie is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen het TweeSteden ziekenhuis en Instituut Verbeeten. De eerstgenoemde is deskundig op het gebied van chemotherapie en de ander op het gebied van bestraling. Het doel van Infotheek Oncologie is om breder te kijken dan alleen naar de behandeling. Infotheek Oncologie biedt meer begeleiding, aanvullende informatie en kan mensen op weg helpen.
In maart van dit jaar kreeg het Informatiecentrum een nieuwe naam, Infotheek Oncologie, en verhuisde naar Instituut Verbeeten. Voorheen was het Informatiecentrum Oncologie gevestigd nabij Ingang West van het TweeSteden ziekenhuis. Het is een grotere ruimte, gevestigd naast het bezoekersrestaurant.

Binnenlopen

Bezoekers kunnen binnenlopen om op zoek te gaan naar betrouwbare, aanvullende informatie over hun ziekte. Gedurende de openingstijden is een professional aanwezig om bezoekers hierin te ondersteunen. Niet alleen patiënten van het TweeSteden ziekenhuis of Instituut Verbeeten zijn welkom. Infotheek Oncologie is er voor iedereen die te maken heeft met of informatie wil over kanker.

Informatie en ondersteuning

Patiënten ontvangen van hun behandelend arts informatie. Patiënten, hun partner en andere gezinsleden kunnen in Infotheek Oncologie terecht voor aanvullende informatie in de vorm van adviezen, websites, folders en boeken. Wij bieden informatie over de verschillende vormen van kanker, de behandelmethoden, de gevolgen van kanker op lichamelijk, psychisch en sociaal gebied en wat hierbij aan ondersteuning mogelijk is. Hierbij kunt u denken aan informatie over hoofdbedekking, haarwerken, bijwerkingen zoals vermoeidheid of lymfoedeem, revalidatieprogramma’s en informatie voor kinderen.

Lotgenotencontact

Daarnaast organiseert Infotheek Oncologie activiteiten. Dit zijn inloopmiddagen in samenwerking met een patiëntenvereniging, themabijeenkomsten over een bepaald onderwerp of lotgenotencontacten voor patiënten of voor hun partners. Het lotgenotencontact wordt begeleid door de maatschappelijk werker van het ziekenhuis of Instituut Verbeeten.


Bron: TweeSteden ziekenhuis, 8 december 2010

Ontvang ook onze nieuwsbrief
Praat mee