Uit onderzoek van Business News Radio (BNR) blijkt dat verzekeraars nog steeds buitensporige premies voor (ex-)patiënten vragen.

Grote verschillen tussen verzekeraars

Marlijn Caspers, projectleider NFK: “Het probleem is dat het acceptatieproces volstrekt ondoorzichtig is. Wij hebben voorbeelden van mensen die bij dezelfde verzekeraar verschillen hebben tussen een premie van 17 euro per maand, naar 40 euro per maand tot 143 euro per maand.”

Niet transparant

Nog steeds zijn er verzekeraars die (ex-)patiënten weigeren. Verzekeraars bepalen zelf waar ze de grens leggen in de statistieken – waar ze de premie verhogen en wanneer ze stoppen met accepteren. Daarover zijn verzekeraars niet transparant.

Mensen met een chronische aandoening, betalen meer, omdat hun ‘risico’ groter is. Premies voor mensen met een groter risico zijn al jaren extreem hoog, zelfs voor personen volledig genezen zijn verklaard. Verzekeraars hebben toegezegd (ex-)patiënten niet over één kam te scheren en te streven naar een ‘model op maat’. Maar nog geen 20 procent van de verzekeraars heeft zich hieraan gehouden, melden patiëntenverenigingen.

Website

Uit onderzoek van Independer en NFK bleek eerder al dat er enorme verschillen zijn tussen verzekeraars. Een verzekering afsluiten is moeilijk, maar niet onmogelijk, meldt NFK. De website www.kankerenverzekeren.nl biedt mensen maatwerk.

Meer informatie