Onlangs zijn de genomineerden voor de Onco Care Challenge 2022 bekend gemaakt. Dat zijn Isala, Elisabeth Tweesteden en ReinierHaga Prostaatkankercentrum

Beelden vertellen het verhaal

Isala in Zwolle wil patiëntinformatie in beeld ontwikkelen. Zoals de ‘rode kaart” (spoedkaart) en de behandeling van chemotherapie (uitleg kuur en bijwerkingen). Via Pharos wil Isala achterhalen welke randvoorwaarden er zijn voor communiceren in beeld. Samen met een medische illustrator wil het ziekenhuis de kaarten ontwikkelen. 

De kracht van muziek

Muziek zorgt voor troost, ontspanning en afleiding en nodigt uit tot het delen van herinneringen en emoties. Het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis wil  live gezongen muziek door een muziektherapeute aanbieden aan kankerpatiënten die in het ziekenhuis worden behandeld. 

Seksualiteit en prostaatkanker

Het Reinier Haga Prostaatkankercentrum wil een workshop over veranderde seksualiteit tijdens en na de behandeling van prostaatkanker aanbieden aan patiënten en/of hun partners.  Daarnaast wil het centrum een webshop met hulpmiddelen ontwikkelen. 

Over Onco Care Challenge

Onco Care Challenge is het podium voor projecten rondom oncologische patiëntenzorg. De zorg rond kanker kan altijd beter. Vele zorgverleners worden dagelijks geconfronteerd met uitdagingen rond de oncologische zorg en hebben daar vaak creatieve oplossingen voor. Deze ideeën zijn niet altijd eenvoudig uit te voeren. Gebrek aan tijd en geld spelen hierbij een belangrijke beperkende rol. Sanofi levert hier een positieve bijdrage aan en introduceert in 2014 de Onco Care Challenge. Dit is een stimulans voor het uitwisselen en realiseren van innovatieve ideeën op het gebied van oncologie, met de patiënt centraal.

Winnaar 2021

Op de foto de winnaars van de Onco Care Challenge in 2021: ziekenhuis Rijnstate in Arnhem met hun project Hap Stap en Ontspan, waarbij zij patiënten stimuleren om te bewegen, te ontspannen en goed te eten.

Meer informatie