Uroloog in opleiding in het Spaarne Ziekenhuis, Dr Evelyne Cauberg, won op 8 april 2015 met haar presentatie over Blaascarcinoom de EAU Review 2015. Haar begeleider is Prof. dr. Th.M. de Reijke. Sanofi is 18 jaar geleden gestart met de EAU Review.

EAU Review

Het Annual Congress of the European Association of Urology (EAU) is het belangrijkste Europese urologie congres van het jaar met zo’n 15.000 bezoekers. Sanofi is 18 jaar geleden in nauwe samenwerking met de opleidingsziekenhuizen in Nederland begonnen met een project om jonge urologen te leren hoe zij highlights vanuit zo’n congres adequaat kunnen destilleren en effectief kunnen presenteren aan de urologische gemeenschap in Nederland.

Presentatietechnieken

Elk jaar selecteren de opleiders van de acht opleidingsziekenhuizen in Nederland veelbelovende urologen in het laatste jaar van hun opleiding om naar het EAU congres te gaan. Sanofi ondersteunt deze kandidaten met trainingen voor presentatietechnieken en begeleidt hen tijdens het congres. In de afgelopen 18 jaar zijn ondertussen bijna 150 urologen in Nederland door Sanofi begeleid.

Presentatiecompetitie

Op 8 april jl werden de highlights van het recente EAU congres in Madrid gepresenteerd tijdens de EAU review in Zeist. De EAU review is een geaccrediteerde bijeenkomst door de Nederlandse Vereniging voor Urologie met als vaste voorzitters Prof. F. Witjes uit het UMC St. Radboud ziekenhuis in Nijmegen en Prof. T.M. de Reijke uit het AMC ziekenhuis in Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomst werden de belangrijkste thema’s van het EAU congres belicht in de vorm van een presentatiecompetitie. Acht talentvolle urologen in opleiding presenteerden de belangrijkste congresthema’s in bondige en aansprekende lezingen begeleid door hun supervisor. Een deskundige jury en de aanwezige urologen in de zaal beoordeelden de presentaties op klinische relevantie en praktische toepasbaarheid.

Winnaar Evelyne Cauberg

Dit jaar heeft de kandidate Dr Evelyne Cauberg uit het Spaarne Ziekenhuis met het onderwerp “gemetastaseerd blaascarcinoom” met een overtuigende en krachtige presentatie gewonnen onder begeleiding van Prof. De Reijke uit Amsterdam.

Dr. Evelyne Cauberg is uroloog in opleiding. Zij volgde haar studie geneeskunde in Maastricht. In 2007 is zij gestart als onderzoeker op de afdeling urologie van het AMC waar zij gedurende 3 jaar promotieonderzoek heeft verricht naar nieuwe diagnostische methoden voor blaaskanker. Dit heeft geresulteerd in een promotie met als titel “Advancements in diagnostic imaging for urothelial carcinoma” in oktober 2011. In 2014 en 2015 werkt  zij in het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp, om vervolgens voor het laatste deel van haar opleiding in 2016 weer terug te keren naar het AMC.

Maatschappelijke ondersteuning Sanofi

Sanofi is een mondiaal opererend bedrijf en staat aan de wereldtop op het gebied van innovatie in de gezondheidszorg. Wij vinden het belangrijk om onze kennis van ziektebeelden, nieuwe behandelmogelijkheden en innovatieve patiëntenzorg ook in Nederland te delen. Sanofi ontwikkelt en ondersteunt initiatieven die aansluiten bij onze doelstelling om de gezondheidszorg in Nederland te optimaliseren. Elke vorm van samenwerking heeft een relatie met onze kennis, kunde en bedrijfsvoering wereldwijd. Daartoe werkt Sanofi nauw samen met medische beroepsbeoefenaren en wetenschappers om geneesmiddelen en behandelmethoden te ontwikkelen en verbeteren. Patiënten zijn er immers bij gebaat dat de kennis en kunde van artsen en verpleegkundigen continue verbetert, zodat zij toegang tot voor hen optimale behandelingen hebben.

 

Meer informatie