Europa Uomo is een onderzoek gestart naar kwaliteit van leven van mannen met prostaatkanker. Daarvoor vragen zij zoveel mogelijk mannen in 27 deelnemende landen om een vragenlijst in te vullen.

Europa Uomo is een samenwerking tussen alle patiëntenorganisaties voor prostaatkanker in Europa. ProstaatKankerStichting.nl neemt hieraan ook deel.

Kwaliteit van leven is probleem

De kwaliteit van leven van mannen met prostaatkanker is een groot probleem aldus het bericht van ProstaatKankerStichting.nl. Deze enquête is een belangrijke stap voor meer bekendheid over de problemen voor mannen en hun families door prostaatkanker.

Vergelijking Europese landen

De uitvraag maakt een vergelijking tussen de Europese landen over de effecten van prostaatkanker op het leven van patiënten, hun partners en families mogelijk. Het biedt een basis voor acties om ongelijkheden weg te nemen. Het informeert patiënten over de gevolgen van prostaatkanker. En patiëntenorganisaties zijn beter uitgerust om geïnformeerde verklaringen af ​​te leggen bij de relevante Europese organisaties.

Meer informatie