Onlangs werden de eerste operaties verricht in het nieuwe Prostaatkankercentrum Zuid. Dat is een samenwerkingsverband van vijf ziekenhuizen: Elkerliek Ziekenhuis, Laurentius Ziekenhuis, Maastricht UMC+, VieCuri Medisch Centrum en Zuyderland Medisch Centrum.

Behoud operaties voor het Zuiden

Met de samenwerking in Prostaatkankercentrum Zuid willen de ziekenhuizen de kwaliteit van behandeling van patiënten met prostaatkanker bevorderen. Bovendien kan hierdoor de operatieve behandeling van prostaatkanker worden behouden voor de regio Limburg en Zuidoost-Brabant.

Onderzoek en behandeling afstemmen

Onderzoeken en (na)behandelingen blijven plaatsvinden in alle deelnemende ziekenhuizen, in de omgeving van de patiënt. In een gemeenschappelijk Multidisciplinair Overleg (MDO) waarin alle ziekenhuizen participeren, wordt bepaald voor welke behandeling de patiënt in aanmerking komt. Dit kan variëren van actieve opvolging bij een niet-agressieve vorm van prostaatkanker tot robotchirurgie of bestraling. De werkwijze van de vijf ziekenhuizen in het Prostaatkankercentrum Zuid is op elkaar afgestemd .

Meer informatie