Eerste online boekenwinkel voor boeken over kanker

4 juni 2012 – Het Helen Dowling Instituut (HDI) lanceert vandaag de website www.boekenoverkanker.com; de eerste webwinkel met boeken over kanker. Uit ervaring weet het instituut dat kankerpatiënten en hun naasten troost en kracht halen uit een boek. De boekensite biedt ook vakliteratuur voor hulpverleners en professionals die met kankerpatiënten en hun naasten werken. De website www.boekenoverkanker.com is uniek in zijn soort. De webwinkel is er voor iedereen die meer informatie, steun en kracht kan gebruiken bij de diagnose kanker.

Het HDI heeft in de loop der jaren boeken en vakliteratuur verzameld en na vele vragen van cliënten en hulpverleners over wat zij het beste kunnen lezen, is besloten deze webwinkel op te richten. Er is voor iedereen wat wils: van roman tot gezondheidsboek. De boeken zijn geplaatst in verschillende categorieën, zodat ze makkelijk vindbaar zijn. Een cliënte bij het HDI, Tessi (66), geeft aan hoe lezen haar hielp om te gaan met verwerken. Na het overlijden van haar man kon zij herkenning vinden in boeken over rouw. Het was voor haar lastig om zich te concentreren op andere boeken en zoals zij het zelf omschrijft: ‘Ik had een grote honger naar hoe anderen het ervaren en hoe zij omgingen met rouw’. De webwinkel is dan ook een extra service aan onze cliënten en andere mensen die geconfronteerd worden met de diagnose kanker.

In samenwerking met YouBeDo heeft het HDI www.boekenoverkanker.com kunnen lanceren. YouBeDo is een online boekenwinkel waarbij een percentage van de boekenprijs naar een goed doel gaat zonder dat het de koper iets extra kost.

Bron: Helen Dowling Instituut

Ontvang ook onze nieuwsbrief
Praat mee