17 maart 2015

Van 20 – 24 maart 2015 vindt in Madrid het 30e EAU congres plaats met presentaties van de nieuwste en meest relevante kennis op het gebied van urologie. Meer dan 14.000 bezoekers worden verwacht tijdens dit evenement georganiseerd door The European Association of Urology (EAU).

Naast algemene urologie is het jaarlijkse EAU congres een van de belangrijkste Europese bijeenkomsten op het gebied van uro-oncologische zorg. Sanofi organiseert tijdens het evenement een symposium Optimizing survival in advanced prostate cancer op 20 maart a.s. 

Seminar Sanofi

De behandelingen van patiënten met gevorderde prostaatkanker, in het bijzonder die met gemetastaseerd castratieresistent prostaatkanker (mCRPC), is aanzienlijk uitgebreid in de afgelopen jaren. De beschikbaarheid van nieuwe therapieën heeft de complexiteit van het behandelen van deze mCRPC patiënten vergroot. De optimale volgorde van behandelen is nog onbekend en kan variëren per individuele patiënt. 

Hierover organiseert Sanofi op 20 maart tijdens de EAU een symposium Optimizing survival in advanced prostate cancer met het volgende programma:

  • 16:15 Welcome and introduction door Th.M. De Reijke, Amsterdam (NL)
  • 16:20 Advanced prostate cancer: achievements and perspectives, Th.M. De Reijke, Amsterdam (NL)
  • 16:35 Putting prostate cancer heterogeneity into perspective, C.N. Sternberg, Rome (IT)
  • 16:55 CRPC: integrating new learnings to optimize patient outcomes, S. Oudard, Paris (FR)
  • 17:10 CHAARTED results: implications for the future, C. Sweeney, Boston (US)
  • 17:30 Discussion and closing remarks, C.N. Sternberg, Rome (IT)

Meer informatie